vrijdag 5 september 2014

WIFI

Weet je nog? Toen er WIFI in de trein kwam? Manman, wat was dat een uitkomst! Heerlijk op internet in de trein, je kan gewoon aan het werk blijven. Super!
Maar tegenwoordig, het is niet meer veel soeps hoor dat WIFI in de trein. De verbinding is traag en in sommige treinen heb je helemaal geen. Je kan er niet van op aan...


WIFI heb je ook thuis, gewoon internet en iedereen in het huis kan er met een code op komen. Natuurlijk beveiligd, anders kunnen de buren er ook van mee genieten! Maar soms komt er ook ruis op de WIFI, we zitten er teveel op, we verbruiken teveel MB of GB door filmpjes te kijken.


Op gezinskamp hadden we als thema 'WIFI'. Verbinding met elkaar, verbinden met elkaar , verbonden voelen met de ander. Overleg met elkaar. Je 'wifi' kan je vrouw zijn, een echt wiefie dus! ;) Je overlegd met elkaar, je praat met elkaar, je staat in verbinding met elkaar omdat je elkaar trouw heb beloofd. Maar ook degene waar je mee in een Bijbelstudie groep zit; je met verbonden met elkaar, je praat over het zelfde.


Maar hoe is het de WIFI, de draadloze verbinding, tussen God en jouw? Deze WIFI is open, je heb er geen beveiligingscode voor nodig. Makkelijk toch, en weet je; deze WIFI is overal, waar je ook ben.
En als je eenmaal verbinding heb met Hem, stelt Hij jou wel veilig! Je kan van Hem op aan, heeft altijd bereik. En als je eenmaal verbinding heb, laat je buren mee genieten, bij God is de toegang vrij en voor iedereen te gebruiken!

2 opmerkingen: